Automatiseringen blir intelligent

 DSC6912 1284NSelskapene forventer at intelligent automasjon med RPA (robotprosessautomatisering), maskinlæringsteknologier og AI (kunstig intelligens) vil ha stor innvirkning på virksomhetene deres i løpet av de fire neste årene. Dette kommer frem i den internasjonale undersøkelsen Robotic Process Automation & Artificial Intelligence Survey som ble utført av OpusCapita.

– Jeg tror at utviklingen kommer til å gå enda raskere. Maskinlæringsteknologier har f.eks. utviklet seg mye raskere i løpet av de siste årene enn forventet. De reelle hverdagserfaringene som OpusCapita og våre kunder har med automasjon med RPA er svært lovende. Den virkelig store omveltningen er like om hjørnet med intelligente maskinlæringsprogrammer som gjør det mulig å automatisere oppgaver som man tidligere trodde at det var umulig å automatisere, samt med støtte til brukerne når det gjelder å ta beslutninger, forklarer Heini Pensar, Head of Professional Services, FAO, OpusCapita.

Halvparten av respondentene i undersøkelsen hadde allerede begynt å arbeide med RPA eller var i ferd med å undersøke emnet. Av de selskapene som allerede hadde erfaring med RPA, trodde hvert fjerde responent at RPA vil endre virksomheten deres. Av de selskapene som hadde begrensede erfaringer med RPA, trodde bare 2 % det samme.

– Dette viser at man tror at RPA og AI er for teknisk til at man kan anvende det. Det motsatte er faktisk tilfellet: Et av de mest interessante aspektene ved disse teknologiene er at forretningsfolkene og prosessekspertene kan kontrollere utviklingen av ny automasjon. Programvareroboter arbeider f.eks. på menneskelignende måter i ulike systemer i en datamaskin, noe som gjør det enklere å forstå, påpeker Pensar.

Undersøkelsen Robotic Process Automation & Artificial Intelligence Survey ble utført i perioden februar–april 2016 med 65 organisasjoner som driver virksomhet hovedsakelig i Europa.

››› Delta i vår webinarserie om intelligent automasjon og få verdifulle kunnskaper om hvordan du kan begynne å implementere RPA og oppnå fordeler for din virksomhet. Meld deg på her!

››› Er du klar for den nye automasjonskulturen? I bloggen sin går Heini Pensar mer i detalj om hvilken innvirkning RPA og AI vil få.

››› Last ned Robotic Process Automation & Artificial Intelligence Survey 2016.


Raskere e-fakturering
Automatiseringen blir intelligent
Medskaper av Skype, Jonas Kjellberg: Store endringer i vente – ny finansteknologi vil revolusjonere betalinger