Posti group sikter mot sterkere leverandørrelasjoner

Posti SCF Newsletter VIIPosti Group lanserte denne høsten sin Supply Chain Finance-løsning i samarbeid med OpusCapita

Innkjøpsdirektør Juhana Lehtimäki i Posti Group sier at Supply Chain Finance-programmet støtter deres mål om redusert binding av arbeidskapital. Det hjelper også i arbeidet med å standardisere og harmonisere betalingsbetingelsene for forskjellige leverandørkategorier.

Posti Group tilbyr i tillegg til posttjenester også logistikktjenester og –ehandelstjenester. Gruppen har over 7.000 leverandører med en gjennomsnittlig betalingsfrist på 30 dager. Mange av leverandørene er små foretak, eksempelvis transportselskaper som er avhengige av hurtig betaling.

"I tillegg til å forbedre egen arbeidskapital, så ønsket vi å finne en måte å hjelpe våre små leverandører med likviditet uten at de måtte øke prisene", understeker innkjøpsdirektøren.

Posti vurderte flere alternativer, og valgte til slutt Opuscapita av flere grunner. Lehtimäki fremhevet følgende:

  • Den høye graden av automatisering i påmeldingsrutinene gir ingen praktiske begrensinger på
  • antall leverandører, det er ingen reelle grenser på leverandørens størrelse.
  • Det kan benyttes flere banker som finansieringspartner
  • OpusCapita har ferdige prosesser og verktøy for analyser av leverandører, og også hvordan de skal kontaktes og hva de skal gjøre for å melde seg på løsningen.

"Det er helt klart vakt en interesse i SMB-sektoren for Supply Chain Finance. For oss har lanseringen av Supply Chain Finance styrket samarbeidet med våre hovedleverandører og ytterligere profilert Posti Group som en preferert partner", avslutter Lehtimäki.


Posti group sikter mot sterkere leverandørrelasjoner
Supply chain finance – frigjør arbeidskapital
Orkla forenkler betalingsprosesser med skybasert tjeneste fra OpusCapita