Salget av OpusCapitas forretningsområde Financial and Accounting (FAO) er fullført

september 12, 2017

OpusCapita, et selskap med fokus på automatisering og digitalisering av kunders innkjøp, fakturering og betalingsmåter, har i dag fullført salget av forretningsområdet FAO, Finance and Accounting Outsourcing, til Longship, en norsk investor innen aktiv eierkapital. Salget ble kunngjort 4. mai 2017. Verdien på avtalen er ikke offentliggjort.

Totalt overføres 800 ansatte i åtte land til det nye selskapet med sine nåværende ansettelsesvilkår. OpusCapita vil, etter at handelen er avsluttet, ha 1300 ansatte i ni land.

Dette salget er strategisk viktig for OpusCapita fordi det muliggjør et tydeligere fokus på kjernevirksomheten, som er transaksjoner og programvare. For det solgte forretningsområdet FAO, legger avtalen til rette for en fortsatt utvikling av virksomheten med tydeligere kundefokus og en klar vekstplan.

Uavhengig av denne avtalen er OpusCapita i gang med å omorganisere forretningsområdene sine. OpusCapitas tjenester for dokumentbehandling, fakturering og gjeldinnkreving skal integreres som en del av Posti group-tjenesten, som har vært aktiv siden høsten 2017. Omorganiseringen er med på å videreutvikle OpusCapitas vekststrategi om å lage globale løsninger for innkjøp, betaling og likviditetsstyring.

Om OpusCapita

OpusCapita hjelper virksomheter med å effektivisere salg, kjøp og betaling ved å tilby omfattende løsninger for P2P (purchase-to-pay) og O2C (order-to-cash). Med 600 millioner transaksjoner per år og mer enn 8000 kunder i flere enn 100 land, har vi skapt et globalt økosystem hvor kjøpere, leverandører, banker og andre aktører oppretter kontakt, handler og vokser. OpusCapita tilpasser seg endrende salgs-, innkjøps- og finansprosesser for den digitale tidsalderen i takt med kundene våre. I 2016 omsatte OpusCapita for 240 millioner euro og hadde 2000 ansatte. OpusCapita ble grunnlagt i 1984 og har hovedkontor i Helsingfors i Finland. OpusCapita er et heleid datterselskap av Posti Group Corporation. For mer informasjon, besøk www.opuscapita.com.

Om Longship

Longship er en norsk investor innen aktivt eierskap som retter seg inn mot mellomstore bedrifter i vekst. Longship samarbeider med eiere og ledergrupper i vekstbedrifter. Vi støtter bedriftene våre med økonomiske ressurser og erfaring, slik at de kan øke veksten og nå sitt fulle potensial. Vi liker sammensatte og utfordrende muligheter og prøver alltid å se utover det åpenbare for å finne det unike ved hver bedrift. Longship mener at partnerskap med en ledelse som er like ambisiøse som oss, er avgjørende for å innfri en bedrifts fulle potensial. For mer informasjon, besøk www.longship.no.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

OpusCapita

Karoliina Haikonen, kommunikasjonssjef karoliina.haikonen@opuscapita.com tel. +358 44 345 5554