OpusCapita selger forretningsområdet FAO, Financial and Accounting Outsourcing, til norske Longship

mai 04, 2017

Finske OpusCapita Group Oy, et heleid datterselskap av finske Posti Group, har besluttet å selge forretningsområdet FAO, Financial and Accounting Outsourcing, til norske Longship (private equity fond). Longship forvalter 1,4 milliarder kr og eier selskaper i ulike bransjer. Verdien på avtalen er ikke offentliggjort.

Nedsalget gjør det mulig for Opus Capita å fokusere på sin kjernevirksomhet, med fokus på transaksjon og programvare. Det omfatter printing, skanning, programvare, e-fakturaer og andre elektroniske transaksjoner. For forretningsområdet FAO muliggjør avtalen en fortsatt utvikling av virksomheten med tydeligere kundefokus og en klar vekstplan. Forretningsområdets hovedsakelige tjenestetilbud vil fortsatt være uforandret og vil fortsatt være finans- og regnskap og lønnsprosesser samt robotstyrt prosessautomatisering (Robotic Process Automation).

Avtalen forventes å bli gjennomført i september 2017. Samtlige kunderelaterte tjenester vil fortsette som før. Totalt overføres 800 ansatte i åtte land til de nye eierne med sine nåværende ansettelsesvilkår. Nettoomsetningen for forretningsområdet FAO var i 2016, 30 millioner euro.  Leder for forretningsområdet FAO i Norge, Knut Anders Opstad, vil bli øverste ansvarlig for det nye foretaket etter at handelen er avsluttet. OpusCapita vil etter at handelen med Longship er avsluttet, ha 1300 ansatte i ni land med en nettoomsetning på 210 millioner euro i 2016.

Planleggingen av overgangen starter umiddelbart. Fram til handelen er avsluttet, vil forretningsområdet FAO fortsatt utgjøre en viktig del av OpusCapita. Den solgte virksomheten, FAO, vil fortsatt være en betydningsfull teknisk og operativ partner for OpusCapita, også etter avsluttet handel. Posti Group vil fortsatt være en sentral kunde.

- Denne avtalen er strategisk viktig for OpusCapita. Den muliggjør et tydeligere strategisk fokus på både forretningsområdet FAO og på vår kjernevirksomhet. Jeg ser fram til vårt strategiske samarbeid med Longship som planlegger å utvikle virksomheten og gjøre investeringer for fortsatt vekst, sier Patrik Sallner, konsernsjef, OpusCapita.

- Vi er glade for at OpusCapitas forretningsområde FAO blir en del av porteføljen til Longship. Det er store vekstmuligheter for virksomheten ettersom mange selskaper søker partner for å få en effektiv regnskap- og økonomiprosess. Vi tror virksomheten er godt posisjonert i dette markedet, sier Espen Stenumgård, Partner, Longship. 

Om OpusCapita
OpusCapita bistår virksomheter med å effektivisere alle betalingsprosesser gjennom omfattende purchase-to-pay og order-to-cash løsninger. Med 600 millioner transaksjoner per år, for mer enn 8000 kunder i flere enn 100 land, har vi skapt et globalt økosystem hvor kjøpere, leverandører, banker og andre aktører slutter seg til, handler og vokser. Sammen med våre kunder, tilpasser OpusCapita salg, innkjøp- og finansielle prosesser for den digitale tidsalderen. I 2016 omsatte OpusCapita for 240 millioner euro og hadde 2000 ansatte. OpusCapita ble grunnlagt i 1984 og er et heleid datterselskap av finske Posti Group og har hovedkontor i Helsingfors, Finland. For ytterligere informasjon, besøk gjerne: www.opuscapita.com

Om Longship
Longship er en private equity investor rettet mot mellomstore vekstbedrifter. Longship samarbeider med eiere og høyt kompetente ledere i vekstbedrifter. Vi støtter våre selskaper med både finansiering og erfaring for å bidra til økt vekst og realisere potensiale. Vi liker komplekse og utfordrende muligheter, og prøver alltid å se utover det åpenbare å forstå det unike ved en bestemt bedrift. Longship mener at partnerskap med ledelsen, som er like ambisiøs som vi er, er viktig for å låse opp alle selskapets fulle potensial.  For mere informasjon, vennligst besøk www.longship.no

For ytterligere informasjon, vennligst ta kontakt med:

Patrik Sallner, Konsernsjef
patrik.sallner@opuscapita.com
tel.
+358 40 544 3441

Knut Anders Opstad, Finance and Accounting Outsourcing (FAO)
kao@opuscapita.no
tel. +47 91786843

Pellervo Hämäläinen, Kommunikasjonssjef
pellervo.hamalainen@opuscapita.com
tel. +358 40 674 5257