OpusCapita overtar den sveitsiske e-faktura portalen Billexco

juni 21, 2017

OpusCapita, nordisk markedsleder inne digital fakturering og betalingsløsninger, fortsetter å styrke sitt innkjøper – leverandørnettverk og utvider sitt geografiske nedslagsfelt i DACH regionen gjennom overtakelsen av den sveitsiske e-fakturaportalen Billexco AG.

Privateide Billexco er en portal for elektronisk fakturautveksling i forretningsmarkedet (B2B) og i det offentlige (B2G) markedet. Den tilbyr en enkel, sikker og prisgunstig løsning for å sende PDF fakturaer elektronisk. Siden etableringen i 2011, har portalen i dag 15.000 leverandørselskaper og 70 innkjøpsorganisasjoner i Sveits og Sentral-Europa, og er en av tre e-faktura tjenesteleverandører som tilbyr tjenester til den sveitsiske regjeringen.

– Å integrere Billexcos nettverk med OpusCapitas eksisterende forretningsnettverk styrker vårt globale økosystem innen B2B, sier Ahti Allikas som er ansvarlig for nettverksutvidelser i OpusCapita og som også er representant i OpenPeppol Association og European E-Invoicing Service Provider Association.

– OpusCapita som allerede er en viktig aktør i PEPPOL, det Europeiske nettverket for e-fakturering og e-innkjøp, har et omfattende nettverk av samarbeidspartnere som støtter kommersiell handel over landegrenser. Billexco er et viktig tilskudd i dette økosystemet. Med denne overtakelsen, vil kunder fra begge selskapene få større rekkevidde for å sende og motta elektroniske fakturaer, fortsetter Allikas.  

Setter fart i utviklingen i det sveitsiske e-faktureringsmarkedet

Økt bruk av elektroniske fakturaer er en hovedmålsetting for den sveitsiske regjeringen. Regjeringens initiativ er i samsvar med den pågående utviklingen i mange europeiske land. Innen utgangen av 2018 forplikter mer enn 300.000 offentlige organisasjoner i EUs medlemsland til å sende, motta og behandle elektroniske fakturaer. OpusCapita, som er en pioner og markedsleder i det nordiske e-fakturamarkedet, er den valgte samarbeidspartneren for den svenske og finske regjeringen når det gjelder promotering av e-faktura og i å etablere elektroniske fakturaprosesser

– Med vår lange erfaring innen elektronisk fakturering vil vi tilføre markedet tilleggsverdier, og støtte overgangen fra papirløse PDF fakturaer til strukturert e-fakturering. Dette er mer effektivt og gir flere forretnings- og prosessmessige fordeler for både innkjøpere og leverandører, sier Allikas.  

– Å bli en del av OpusCapitas vel etablerte Business Network vil forsterke løsningene og tjenestene som Billexco kan tilby sine eksisterende og fremtidige kunder. Vi vil være i stand til å tilby strukturert fakturering i en internasjonal sammenheng. Sammenslåingen åpner for nye muligheter for fakturering over landegrenser. Våre kunder vil også dra fordeler fra Opus Capitals solide løsninger innenfor hele Purchase-to-Pay kjeden. Jeg ser frem til å videreutvikle nettverket, sier Walter Hagmann, grunnlegger og eier av Billexco AG.

Walter Hagmann vil fortsette å jobbe for OpusCapita med å utvide virksomheten i det sveitsiske markedet etter at avtalen formelt er på plass i midten av juli. Sammenslåingen vil ikke ha innvirkning på den daglige drift av portalen, og faktureringstjenesten vil fortsette som tidligere.