OpusCapita outsourcer sin digitaliseringsproduksjon i Norge, Polen og Sverige til BancTec

juni 26, 2017

OpusCapita, et selskap med fokus på automatisering og digitalisering av kunders innkjøp, fakturering og betalingsprosesser, har inngått et globalt digitaliseringssamarbeid med amerikanske BancTec, et SourceHOV varemerke, en global leverandør av Enterprise Information Management (EIM) og Transaction Processing løsninger (TPS).

OpusCapitas digitaliringsproduksjon i Norge, Sverige og Polen vil bli outsourcet til BancTec, og omlag 330 ansatte i OpusCapita vil bli overført til det nye selskapet med sine eksisterende lønns- og arbeidsvilkår i løpet av fjerde kvartal 2017. OpusCapita vil fortsatt være ansvarlig for omkring 800 e-fakturakunder etter overføringen. Opus Capitas digitaliseringsvirksomhet i Finland og Estland er ikke omfattet av denne outsourcingavtalen

– Vi er glade over å slå oss sammen med OpusCapita innen digital transformasjon, og bygger videre på våre kjerneteknologier og eksisterende fotavtrykk i denne delen av Europa, sier Par Chadha, styreformann i SourceHOV.

– Vi gleder oss veldig over at vår globale partner BancTec overtar vår digitaliseringsproduksjon i Norge, Sverige og Polen. Avtalen tilbyr muligheter for både kunder og ansatte som vil nyte godt av BancTecs teknologier og kompetanse som er av verdensklasse. Partnerskapet med BancTec gir oss adgang til deres internasjonale digitaliseringsnettverk, og understøtter vår vekstrategi om å bli en leder innen det internasjonale innkjøper-leverandør økosystemet, sier Patrick Sallner, CEO, OpusCapita.

Et annet tiltak som tillater OpusCapita å fokusere på sin vekststrategi for å utvikle globale løsninger for innkjøp, betaling og cash-management, er at selskapet vil integrere dokumenthåndtering, fakturautsendelse og innkrevningstjenester som en del av Posti Groups tjenestetilbud i løpet av andre halvdel av 2017.

 

Om BancTec

BancTec er en del av SourceHOV.

Vårt fundament er inne finansielle tjenester med løsninger innen FinTech, HealthTech og InsurTech. Om du søker om et lån, gjennomgår dine helseopplysninger eller betaler en regning, er vi i bakgrunnen og effektiviserer prosessene for de organisasjonene du jobber med hver dag.

Gjennom å utnytte spesialiserte kunnskapsplattformer benytter vi en strategisk miks av løsninger og tjenester, i kombinasjon med proprietær teknologi som inkluderer dataaggregering, avvikshåndtering, beslutningsstøtte, og automatiserte forretningsprosesser som leverer helhetsløsninger. Vi leverer tjenester til mer enn 3.000 kunder i over 50 land, inkludert over 50 prosent av Fortune® 100, og 120 globale banker, fra et nettverk bestående av om lag 120 leveransesentre og mer enn 16.000 ansatte.

Hver dag skaper vi kreative innovasjonsprosesser og teknologibaserte løsninger som er pådrivere for effektivitet. Årtier med erfaring innen transaksjonsprosessering og Enterprise Information Management gjør oss til en bedre partner sammen med våre kunder. Gjennom redusert tidsbruk og økt ytelse gjør vi at virksomheten fungerer bedre.  Besøk www.sourcehov.com for mer informasjon.Om OpusCapita

OpusCapita bistår virksomheter med å effektivisere alle betalingsprosesser gjennom omfattende purchase-to-pay og order-to-cash løsninger. Med 600 millioner transaksjoner per år, for mer enn 8000 kunder i flere enn 100 land, har vi skapt et globalt økosystem hvor kjøpere, leverandører, banker og andre aktører slutter seg til, handler og vokser. Sammen med våre kunder, tilpasser OpusCapita salg, innkjøp- og finansielle prosesser for den digitale tidsalderen. I 2016 omsatte OpusCapita for 240 millioner euro og hadde 2000 ansatte. OpusCapita ble grunnlagt i 1984 og er et heleid datterselskap av finske Posti Group og har hovedkontor i Helsingfors, Finland. For ytterligere informasjon, besøk gjerne: www.opuscapita.com