Programvareroboter til offentlig sektor

oktober 11, 2016

OpusCapita er pionerer innen finsk offentlig sektors bruk av programvareroboter og leverer nå løsninger til den finske regjeringsens servicekontor for økonomi og HR.

Govenews

OpusCapita – Et ledende selskap i Norden innen automatisering for digital fakturering og økonomiprosesser - har gjort en avtale om å gi en programvarestyrt robotløsning til den finske regjeringens senter for fellestjenester for økonomi og HR. Verdt mer enn 2 millioner euro, anslås avtalen å gi besparelser på cirka 3 millioner euro. Løsningen initierer en av de første robotikkprosjektene i den finske offentlig sektoren.

Den finske regjeringens senter for fellestjenester for økonomi og HR, har som mål å gi administrative tjenester til statlige organisasjoner med en større grad av effektivitet, kvalitet og mangfold enn tidligere.

– Vi bruker programvarestyrte roboter med hovedmål å realisere bedre produktivitet. I tillegg ønsker vi å bruke automatisering slik at våre ansatte kan konsentrere seg om sin ekspertise, ved å delegere prosess-relatert rutinearbeid til roboter , sier Helena Lappalainen  fra den finske regjeringens senter for fellestjenester for økonomi og HR.

Avtalen inkluderer en Robotic Process Automation-løsning (RPA) og tilhørende lisenser, et leveranseprosjekt og opplæring, support, vedlikehold og eksperttjenester for løsningen. Opplæringen vil gjøre det mulig for regjeringens eget personell å kunne ta ansvar for den fremtidige utviklingen av sine robotoperasjoner.

OpusCapita har lang erfaring i å distribuere programvaresroboter for ulike organisasjoner.

– Programvareroboter har et enormt potensial for bedrifter og organisasjoner. Vår egen erfaring har vist at investeringer i RPA løsninger vanligvis betale for seg selv innen ca. seks måneder. Operasjonene blir mer effektiv og ekspertenes tid frigjort til mer komplekse oppgaver og kundeservice,  sier Patrik Sallner, konsernsjef i OpusCapita.

Mer informasjon:

OpusCapita

Charlotte Flø Haanes

Country Marketing Manager Norway and Sweden

E-post: charlotte.haanes@opuscapita.com

Tel: +47 957 61 628

Pellervo Hämäläinen,
Communications Manager
E-post: pellervo.hamalainen@opuscapita.com

Tel: +358 40 674 5257