OpusCapita ekspanderer

april 26, 2016

OpusCapita Group Oy, en nordisk markedsleder innen e-faktura og finansielle prosesser, har i dag blitt enige om å kjøpe opp det privateide selskapet jCatalog Software AG.

OpusCapita kjøper opp det tyske selskapet jCatalog for å styrke sitt økosystem med tjenester for innkjøpere og leverandører, og for å utvide sin geografiske rekkevidde. Avtalen ble gjort den 25. april 2016. Kjøpesummen er ikke offentliggjort.

jCatalog er en ledende leverandør av programvareløsninger for forvaltning og distribusjon av produktinformasjon. jCatalog Software AG har hovedkontor i Dortmund, Tyskland og har virksomhet i Europa og i USA med cirka 130 ansatte. Selskapet betjener over 250 kunder, inkludert store globale selskaper som Liebherr, Rossmann, IBM, BNP Paribas, Schindler og Maersk. I 2015 var jCatalogs netto omsetning 10 millioner euro.

Oppkjøpet støtter OpusCapitas strategi om å bygge et globalt økosystem med tjenester for innkjøpere og leverandører. jCatalog har unike løsninger innen områdene eCommerce, kataloger, innkjøpsprosess og leverandørstyring som vil utfylle OpusCapita utvidede tjenester for innkjøp til betaling, som inkluderer fakturaautomatisering, cash management, finansiering og tilkobling.

- Å legge sammen jCatalogs løsninger og kompetanse med OpusCapitas tjenester er et viktig skritt mot å oppfylle selskapets ambisjoner om å bli en leder i det globale økosystemet for innkjøpere og leverandører. Vi er begeistret for de avanserte mulighetene som jCatalog kan gi for OpusCapitas kunder, og vi ser frem til å ønske de ansatte i jCatalog velkommen til OpusCapita, sier Patrik Sallner, CEO, OpusCapita.

- OpusCapita tilbyr et ideelt hjem for jCatalog. Vi er sikre på at ved å slå oss sammen, kan vi tilby nye og innovative løsninger for våre kunder, samtidig som vi akselerer selskapets vekst ytterligere, sier Stephan Albers, CEO, jCatalog.

Integreringen av jCatalog med OpusCapita starter umiddelbart. Administrerende direktør i jCatalog, Stephan Albers, skal lede OpusCapitas Buyer-Supplier Ecosystem Products unit og være medlem av konsernets ledelse. 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Pellervo Hämäläinen, kommunikasjonssjef

Tlf. 358 40 674 52 57, pellervo.hamalainen@opuscapita.com

Christina Andersen, PR-ansvarlig, OpusCapita

Tlf: +47 93261399, christina@navigator.no

Om jCalatog

 jCatalog Software AG har base i Dortmund og er en av de ledende leverandører av katalogadministrasjon og innkjøpsløsninger over hele verden. I 2015 hadde selskapet fokus på produktutvikling og jobbet kontinuerlig med å utvide jCatalog produktportefølje. I dag brukes jCatalogs Source-til-Pay-løsninger til å kartlegge alle anskaffelser på en enkel, sikker og nøyaktig måte. Brukere blir guidet gjennom alle enkelttrinn etter filosofien om «Guidet Buying». Takket være vår nye Supplier Information Manager (SIM) modul, har nå også også leverandører utmerket støtte. 

Om OpusCapita

OpusCapita digitaliserer og automatiserer innkjøp, fakturahåndtering og betalinger i tillegg til kontanthåndtering og leverandørfinansiering. Med 600 millioner årlige transaksjoner hvor 200 millioner er elektroniske, besitter vi ekspertise som gjør innkjøp og betaling enklere og mer kostnadseffektivt. Du oppnår ende-til-ende synlighet, kontroll og compliance av dine utlegg og pengeflyt. I 2015 var Opus Capitas netto omsetning 257 millioner Euro og 2.000 ansatte betjente 8.000 kunder i 54 land. Opus Capita ble grunnlagt i 1984 og har hovedkontor i Espoo, Finland og er et heleiet datterselskap av Posti Group. For mer informasjon, vennligst besøk www.opuscapita.com