For første gang i Norden: Opuscapita mottar Swift-Sertifisering for skybasert løsning for kontantforvaltning

februar 16, 2016

OpusCapita har mottatt sertifiseringen 2015 SWIFT Certified Application Corporate Cash Management (sertifisering for kommersiell kontantforvaltning). Sertifiseringen er blitt tildelt for OpusCapitas skybaserte løsning for kontantforvaltning.

OpusCapitas kontantforvaltning, som tilbys som SaaS (Software as a Service), er integrert med SWIFT Alliance Lite2-tjenesten. Alliance Lite2 er SWIFTs skybaserte løsning for å koble sammen et SWIFT-nettverk med mer enn 10 000 banker og finansinstitusjoner i over 200 land.

OpusCapita er en ledende leverandør av SWIFT Alliance Lite2-tjenesten i Norden, og var blant de første leverandører som integrerte denne tjenesten i sin skybaserte løsning for kontantforvaltning.

Denne muligheten for global sammenkobling av internasjonal meldingstrafikk har vært tilgjengelig for OpusCapitas kunder siden 2013. Flere internasjonale selskaper har valgt OpusCapitas skybaserte kontantforvaltning med SWIFT Alliance Lite2 for å sentralisere og samkjøre finans- og regnskapsprosesser innen bedriften.

Sertifiseringen SWIFT Certified Application tildeles utelukkende til leverandører som tilbyr kvalitetstjenester og -løsninger som fullt ut samsvarer med SWIFTs høye krav til standarder, meldingstjenester og forbindelse, noe som gjør det enklere for brukerne å finne de beste løsningsleverandørene.

«Vi har inngått partnerskap med SWIFT for å kunne gi kundene våre en kontantforvaltnings løsning som virkelig har en global rekkevidde, og som kan oppfylle behovet for stadig mer internasjonal forretningsvirksomhet. Ved å være en av kun få leverandører som tilbyr kontantforvaltning med SWIFT-sertifisering, viser OpusCapita et sant engasjement for stadig utvikling i retning av de høyeste profesjonelle standarder», uttaler Markus Makkonen, produktleder i OpusCapita.

«Å opprettholde en rekke bankforbindelser i forskjellige formater er virkelig en utfordring for internasjonale selskaper som søker harmoniserte prosesser, åpenhet og effektivitet i transaksjonene. Med SWIFT-nettverket integrert og sikkert tilkoblet skytjenestene våre, kan OpusCapita tilby en totalløsning for å nå praktisk talt en hvilken som helst bank globalt. Og i så måte er Lite2-bankforbindelsene også skalerbare og fleksible for fremtidig forretningsvekst.»

I tillegg har OpusCapita sitt eget omfattende nettverk bestående av nesten 100 direkte bankforbindelser, forhåndsinnstilt og testet, som dekker nesten alle lokalbankene i Norden og mange europeiske banker.

«Med denne dekningsgraden kan vi tilby en reell alt-i-ett løsning for bankforbindelser på en enkel måte for selskaper, uansett størrelse og behov», sier Makkonen.

 

Swift