Programvareroboter til offentlig sektor

11.10.2016

OpusCapita er pionerer innen finsk offentlig sektors bruk av programvareroboter og leverer nå løsninger til den finske regjeringsens servicekontor for økonomi og HR.

Govenews

OpusCapita – Et ledende selskap i Norden innen automatisering for digital fakturering og økonomiprosesser - har gjort en avtale om å gi en programvarestyrt robotløsning til den finske regjeringens senter for fellestjenester for økonomi og HR. Verdt mer enn 2 millioner euro, anslås avtalen å gi besparelser på cirka 3 millioner euro. Løsningen initierer en av de første robotikkprosjektene i den finske offentlig sektoren.

Den finske regjeringens senter for fellestjenester for økonomi og HR, har som mål å gi administrative tjenester til statlige organisasjoner med en større grad av effektivitet, kvalitet og mangfold enn tidligere.

– Vi bruker programvarestyrte roboter med hovedmål å realisere bedre produktivitet. I tillegg ønsker vi å bruke automatisering slik at våre ansatte kan konsentrere seg om sin ekspertise, ved å delegere prosess-relatert rutinearbeid til roboter , sier Helena Lappalainen  fra den finske regjeringens senter for fellestjenester for økonomi og HR.

Avtalen inkluderer en Robotic Process Automation-løsning (RPA) og tilhørende lisenser, et leveranseprosjekt og opplæring, support, vedlikehold og eksperttjenester for løsningen. Opplæringen vil gjøre det mulig for regjeringens eget personell å kunne ta ansvar for den fremtidige utviklingen av sine robotoperasjoner.

OpusCapita har lang erfaring i å distribuere programvaresroboter for ulike organisasjoner.

– Programvareroboter har et enormt potensial for bedrifter og organisasjoner. Vår egen erfaring har vist at investeringer i RPA løsninger vanligvis betale for seg selv innen ca. seks måneder. Operasjonene blir mer effektiv og ekspertenes tid frigjort til mer komplekse oppgaver og kundeservice,  sier Patrik Sallner, konsernsjef i OpusCapita.

Mer informasjon:

OpusCapita

Charlotte Flø Haanes

Country Marketing Manager Norway and Sweden

E-post: charlotte.haanes@opuscapita.com

Tel: +47 957 61 628

Pellervo Hämäläinen,
Communications Manager
E-post: pellervo.hamalainen@opuscapita.com

Tel: +358 40 674 5257